Eksterne lenker

Steder du kan spille sjakk mot andre på nett:

 • www.chess.com Her kan du spille gratis mot andre på nett.
  Gratisversjonen gir mulighet til lett-vektet data-analyse av partiene man har spilt.
  Betalingsversjonen gir tilgang til dypere dataanalyse, åpninger, treningsverktøy, undervisnings-videoer fra Stormestere mm.
  Medlemmer i løperen som er aktiv på chess.com er blant annet Ørjan F,  Paul S. A., Svein Erik (svErik) og sikkert noen til.
 • www.Lichess.org Gratis internettsider der du kan spille mot andre og bruke forskjellige treningsverktøy. Og ikke minst er det såkalte STUDIER hvor en kan analysere og bygge opp sin egen database. Aktive medlemmer fra klubben: Espen, Svein Erik (svErik)
  .
 • Se vurdering av alle nett spillesteder HER
PC og Windows

PC og windows er den mest brukte plattformen for sjakkspillere.Turneringsservice (TS krever Windows) for oppsett av turneringer i klubb.
.
Chessbase (ver.14 i 2016) er det opplagte valget for klubbspillere. Chessbase finnes også nå i «skyen» (My games cloud) der du bl.a kan nå alle dine turneringspartier fra alle dine data-enheter.

Scid er et gratis alternativ til Chessbase. Det er ikke fullt så kraftig og selvforklarende, men kanskje mer enn godt nok for en middels klubbspiller. Fokus er på taste inn egne partier og analysere disse med innebygde Stockfish, men du kan også spille mot programmet.

.

Apple:
Det begynner å bli mange og gode sjakkverktøy på Apple-utstyr, og nettbrett har jo en svært enkel måte å flytte sjakkbrikkene på – nemlig ved å skyve brikkene med fingrene direkte på skjermen.
.

iPAD:
Stockfish Enkel analyse-spilling

ChessU Læreprogram – meget pedagogisk. Appen er gratis, mens det enkelte program koster ofte 10-15 kr

Chess Openings Åpningbibliotek – Ingen læring, kun bibliotek med navn på alle varianter

Chess at ICC Spill på nettet – krever betaling for å få rating og full tilgang til videoer osv..

Chess.com Spill på nettet – gratis, men krever betaling for å få full tilgang til videoer osv..

Shredder chess Spill og analyse – pedagogisk

SmartChess Spill m/kjøp av bøker (noen gratis)

CB Online Parti- og åpnings-database m/1000 stormester-partier

Chess-wise Analyse- og parti-database og gratis nettspilling på FICS

MAC:

Hiarcs Chess Explorer   Supert database- og analyse-program. Du kan spille mot det, og samle dine partier, og sammenligne med 10.000,er av andre parti. Endelig er det kommet et supert, godt og stilig sjakkprogram og database/analyse for Mac. Det heter Hiarcs Chess Explorer og går på alle plattformer, bl.a MacBook Air. Det konkurerer med Windows Chessbase/Megabase og er et MUST for klubbspillere. Det medfølger 35.000 toppartier, 1000 av dem godt kommentert. Det er ellers meningen at du samler dine egne her i en av PGN-basene, og kan søke effektivt på åpninger osv.. Du kan senere bestille mer eller onlineaksess til utallige Gb med partier og ikke minst sluttspill. Det koster 3-400 kr. for singel-CPU og er lett og installere via en link som blir sendt. Det har en god hjelpefil og utallige brukervennlige funksjoner. For utnytting av flere CPU,er ca. 800 kr.

Deep Shredder 12 Spille-program, analyse,  men uten database-funksjon.

Chessmaster 9000 Spille-program men uten database-funksjon.

Sjakkverktøy:

TurneringsService er et norskutviklet program for å administrere sjakkturneringer

Hvordan kan datamaskiner spille bedre sjakk enn verdensmesteren?