Sjakk-NM i Larvik, Kongressmøte og pengespillselskap – ferdig.

Sjakk-NM er ferdig. Det ble 6 forsmedelige tap i Larvik – og altså bare 3 seire, men kjekt var det å spille og oppleve den sørlandske skjærgården vest for Larvik (Nevlunghavn, Helgeroa osv…). Det ble få tabber i sjakken, men likevel tapte jeg for alle de gamle rutinerte seniorene. Resultatliste . Partier. Bilder.

Søndag 7/7-2019 var det kongressmøte i Larvik. 132 stemte mot avtalen og 44 for. Dermed blir det intet samarbeid med spillselskapet.

Sjakkforbundet har fått tilbud fra et internasjonalt spill-selskap om 10 mill. pr. år i fem år mot at de til gjengjeld går aktivt imot Stortingets vedtak om å nekte internasjonale spill-selskaper å operere i Norge.

Sigurd og jeg er skeptisk til at Forbundet binder seg til et slikt politisk arbeid. Vi tror bl.a at politisk involvering generelt kan splitte sjakkmiljøet i Norge og hindre mange medlemmer i å være tilknyttet Norsk Sjakkforbund. Vi tror det er viktigere å ha et fritt og upolitisk Sjakkforbund enn de millionene som tilbys på kort sikt.

Er det flere som har meninger om dette før det tas opp i møte (kongress) om vel en uke i Landssamlingen (Sjakk-NM) i Larvik ? Jeg og Espen er der og kan levere en stemme fra Løperen. Foreløpig (2/7-2019) er 8 imot samarbeidsavtale, mens ingen er helt for tror jeg.

Sakspapirer til Kongress NSF Del 2

Mer info kan sees på www.bergensjakk.no

Selve avtalen 26/6: Dokumentene kan finnes her: avtale

Betenkning fra advokatfirma HER

Oppslag i NRK.no om Magnus som vil kuppe avstemming i NSF HER

\sveinErik